interview
Innovatief, duurzaam en vakkundig sinds 1923
IMG 9660

100 jaar De Grebbe

‘Het grote verschil met vroeger is dat alles inmiddels geautomatiseerd is’, zegt Koos als hij met zijn zoons en huidige eigenaren Johan en Herbert terugblikt op 100 jaar Grebbe. Als 15-jarig jongetje kwam hij werken bij de timmerfabriek, niet wetende dat hij 60 jaar later zijn jubileum zou vieren.

In die 60 jaar is er veel verandert. Zo schreven ze eerder alles af, tekenden ze handmatig de lengte van elke balk af en moesten ze alles paren. Dat kostte enorm veel tijd. Nu is dat proces geautomatiseerd. Tegenwoordig printen ze bijvoorbeeld stickers waarop de juiste maten staan aangegeven. Dit wordt allemaal geregeld op kantoor, waar steeds meer mensen werken.

Het is een komen en gaan van veranderingen. Zo werd in 1993 de spuiterij gebouwd. Waar men eerst alles onbehandeld naar de bouw stuurde, wordt sindsdien alles eerst gespoten. Maar ook werden er andere keuzes gemaakt. Voorheen maakte De Grebbe nog mooie trappen, maar vanwege tijdgebrek en andere prioriteiten zijn ze hiermee gestopt.

Op de vraag of ze zich weleens zorgen maken of er genoeg werk is, reageren ze zonder twijfel. ‘We hebben veel vaste klanten. Zij vertrouwen ons en komen vaak terug met vragen en opdrachten.’

Dankzij het vertrouwen van veel vaste klanten bestaan we 100 jaar.

IMG 9091
IMG 9101