Bijzondere projecten
Van ellipsvormige trap tot 100 vakantiewoningen
IMG 9097
IMG 9093

De leukste projecten van de mannen? Voor Koos was dit het plaatsen van een elipsvormige trap op de Keizersgracht in Amsterdam. Hij had zijn auto geparkeerd in een garage, maar het plaatsen duurde langer dan verwacht. Teruggekomen bij de garage bleek deze gesloten te zijn. Met de trein moesten ze weer terug naar huis.

"Niets is te gek"

Een ander uitdagend project was het maken van sierwerk voor een huis in Driebergen. Toen ging alles nog met de hand. Het koste daarom veel tijd om het sierwerk af te meten, te maken en in elkaar te zetten. Maar dit was het eindresultaat zeker waard.

Johan denkt terug aan het torentje in Rhenen. Deze hebben ze volledig geprogrammeerd en gemaakt met gootklossen. Johan vertelt: ‘Het was een leuke uitdaging om het torentje in ere te herstellen en dit op de juiste manier te programmeren.’

‘En wat dachten jullie van de 100 vakantiehuisjes in Someren’, vult Herbert aan. Dat was een megaproject in samenwerking met Polman. Een enorm leuke uitdaging voor de mannen.

"Gebouwen in ere herstellen met behoud van zo veel mogelijk details." 

Rond, half-rond, met bolletjes (zie voordeur in de bijlage), met sierwerk, een aparte kleur, ander soort hout. Alles is mogelijk als we het kunnen maken. En we hebben de kennis in huis, dus dat is vaak wel het geval. 

Posthumus voordeur
166fa689 7731 4859 89cc e9d8d961418f

Een van de leuke dingen vinden we renovaties, zodat je iets in ere kunt herstellen met behoud van zo veel mogelijk details. Voorbeeld van een renovatie van een serre in Buren. Op oude foto's is het te zien, door de loop van de jaren is deze weggehaald. Op basis van de foto's hebben we deze weer gemaakt en is nu geplaatst. 

DSC 0003
IMG 5957

100 vakantiewoningen in Someren

IMG 5963